Verdachte ontkent aandeel bij diefstalpoging

dblogoDe verdachte Allan L. verklaarde gisteren in de rechtszaal dat hij niets te maken heeft met een poging tot diefstal in een woning. Volgens de verdachte is hij onnodig door de politie aangehouden en hebben de wetsdienaren spullen in zijn voertuig gezet om hem verder te bezwaren. De politie zou op de dag van de poging tot diefstal, na een melding, zijn uitgerukt naar de Ephraimzegenweg alwaar volgens verkregen informatie een grijs gelakte Toyota Caldina verdacht rondreed. Bij het signaleren van het voertuig door de politie besloot de bestuurder hard weg te rijden. De politie zette de achtervolging in, waarna het verdachte voertuig een schoolerf opreed. De verdachte werd hier aangehouden. Bij onderzoek in het voertuig werden vier messen, een hamer en vlees met gif aangetroffen. Volgens de verdachte zou hij die bewuste dag door de mede-inzittende van het voertuig gebeld zijn om een rit te rijden. Hij vermoedt dat de mede-inzittende het strafbare feit zou hebben gepleegd. Opmerkelijk was dat de verdachte ontkende vlees met gif in het voertuig te hebben gehad, terwijl hij voor de vraag van rechter Marie Mettendaf al aangaf niets te maken te hebben met het middel furadan. Op 26 februari wordt een politieagent als getuige gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!