FTN, Wanhatti en Real Kaja verrassend onderuit

dblogoAfgelopen weekeinde ging de finaleronde van de competitie van de Wanica Sport Organisatie (WSO) van start. Deze spannende eerste speeldag kende verrassende uitslagen. Zowel de kampioen, semikampioen en demikampioen van de algemene ronde gingen in hun respectievelijke ontmoetingen onderuit. FTN leed een pijnlijke 2-1 nederlaag tegen Pontbuiten, na een ruststand van 2-0. Earel Amendie scoorde beide doelpunten voor Pontbuiten in de eerste helft. De tweede helft was nog geen minuut oud, toen Valentino Eduards de aansluitingstreffer maakte. FTN deed hierna alles om alsnog tot scoren te komen in deze wedstrijd. Alles wat nog lukte was het scoren van een rode kaart in de 89e minuut, waardoor zij de wedstrijd met 10 man eindigden. De rode kaart kwam op naam van Robby Bodjie.
Ook Wanhatti ging verrassend onderuit in haar ontmoeting tegen Young Rhythm. Jorten Cabenda bracht Wanhatti in de 14e minuut op voorsprong. Wie dacht dat dit doelpunt een voorbode was voor een comfortabele overwinning voor Wanhatti kwam bedrogen uit, want dit bleek ook het enige doelpunt van Wanhatti in deze ontmoeting te zijn. Young Rhythm scoorde liefst 3 keer in 15 minuten in de tweede helft en won deze ontmoeting dan ook met 3-1. De doelpunten van Young Rhythm kwamen op naam van Martino Adams, Valentino Kentie en Sigmund Pika.
De jongens van Sunny Point namen het hun ontmoeting op tegen Real Kaja. Sunny Point boekte een comfortabele 4-1 overwinning op Real Kaja na een ruststand van 3-1. Gilberto Pinto (2x), Emanuel Koeba en Maikel Kwasie scoorden voor Sunny point, terwijl Ortega Wens de eer redde voor Real Kaja.
In de laatste ontmoeting van de middag kwam Toerano uit tegen Pokigron. Deze wedstrijd eindigde na een 1-1 ruststand in een 2-2 score. De doelpunten van Toerano kwamen op naam van Gorden Bloemhart, Quincy Wielson en Guno Darius (autogoal). Het ander doelpunt van Pokigron kwam op naam van Giovanni Joop. De finale ronde wordt komend weekeinde voortgezet.