Woning binnen 12 jaren 2 keer afgebrand

dblogoEen houten woning aan de Weegschaalstraat in het ressort Kwatta is vrijdagmiddag geheel afgebrand. Brandweervoorlichter Olton Pinas geeft aan dat de brandweermannen hun leven op het spel hebben gezet om de belendende panden te redden. Door kordaat optreden gelukte het de brandweer tenminste 3 belendende panden te redden. Tijdens deze actie heeft een brandweerman last ondervonden van enorme stroomschok, maar ging onverkort door met zijn bluswerkzaamheden. In afwachting op EBS zette de brandweer haar werkzaamheden toch voort. Volgens Pinas heeft een belendend pand enorme schroeischade opgelopen. Het betrof een woning op neuten, die naast het afgebrande huis stond. Dit pand heeft zowel boven als beneden schroeischade opgelopen. De achterpanden van zowel huisnummer 105a en 107a hebben ook schade opgelopen.
De brandweer heeft door kordaat optreden de 3 panden van de vlammenzee gered. Echter is het huis van een zekere K.D. in de vlammenzee verloren gegaan. Het huis werd bewoond door 6 personen, te weten een echtpaar en 4 kinderen. Volgens de bewoners is 12 jaar terug een pand op hetzelfde perceel ook geheel afgebrand. Op die bewuste vrijdagmorgen hadden de bewoners van het huis last van stroomschommelingen. Later in de middag, toen ze niet thuis waren, hoorden zij dat het huurhuis in brand stond. De brandweer heeft 2 gascilinders van 28 lbs en van 20 lbs uit de woning kunnen halen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Alle 4 panden zijn verzekerd, zegt Pinas. De oorzaak van deze brand is vooralsnog niet bekend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!