Bewoners Albina krijgen na lang wachten eindelijk grondpapieren

dblogoBlijdschap die geen grenzen kende, blije gezichten en een luidruchtige menigte. Dit beeld kon men aanschouwen afgelopen vrijdag in het NDP-centrum te Albina. Na lang wachten was het zover dat 271 bewoners van Albina over hun grondpapieren konden beschikken. Het ging onder meer om toewijzingsbeschikkingen en bereidverklaringen. Het overgrote deel betrof toewijzingsbeschikkingen waarop de burgers van Albina vanaf 2010 recht hadden. Minister Steven Relyveld van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) geeft aan dat door gebrek aan correcte informatie, de bereidverklaringen waren vervallen.
Minister Relyveld is zijn belofte gedaan aan de samenleving van Albina nagekomen. Een paar maanden geleden deed hij tijdens een tussenstop in Albina de belofte dat hij nog voor eind 2014 naar het district Marowijne zou komen om aan de belanghebbenden grondbeschikkingen uit te reiken. De bewindsman was bijzonder dankbaar voor het betrachte geduld van de samenleving van Albina. Hij gaf aan dat er heel wat werk en vooral goede communicatie vooraf is gegaan aan de uitreiking.
Relyveld weet hoe belangrijk het is om een zakelijk titel op een grond te hebben. “Jouw grondpapier is jouw rechtszekerheid.” Het stuk document brengt volgens hem ontwikkeling met zich mee, integendeel tot wat wordt beweerd door politici op het podium. Hij vroeg de Albinezen om heel voorzichtig te zijn met de grondpapieren en om zich niet beet te laten nemen door politici die het niet met hun menen. De minister deed een beroep op de belanghebbenden om tijdig te voldoen aan de voorwaarden, zodat het document niet vervalt. Ook deed hij een beroep op hen om niet te speculeren met de verkregen grond en het ook niet te verpanden. De districtscommissaris van Marowijne, Theo Sondrejoe, was blij met het moment en prees het betrachte geduld van de bewoners.

error: Kopiëren mag niet!