2 politieagenten uit Nickerie in verzekering gesteld

dblogoTwee politieambtenaren uit Nickerie zijn zaterdag in opdracht van de korpsleiding in verzekering gesteld. Inspecteur Norma Martodikromo wenst de reden van hun inverzekeringstelling nog niet prijs te geven. ‘We zijn nog bezig met het onderzoek’, geeft zij de krant aan. De politieagenten kregen donderdagochtend omstreeks half vier een melding van een inbraak aan de Nabidjan Sardhaweg, waarbij een verdachte met een doos goederen uit het terrein van het winkelpand van Ramadhin kwam. Een buurman zag dit en schreeuwde meteen om hulp. De buren hoorden het en kwamen naar buiten. Toen de politieagenten op de locatie aankwamen, was de verdachte reeds gevlucht in het bos aan de overkant van de winkel. Het lukte de politie om met behulp van de buren de verdachte aan te houden. De verdachte werd daarna gebracht naar het politiebureau, maar werd de volgende dag vrijgelaten. De twee politieagenten die de aanhouding verrichtten, zijn hierna in verzekering gesteld. De verdachte ontkent zijn betrokkenheid bij de inbraak. Tijdens zijn voorgeleiding verklaarde de verdachte dat hij door de bovenvermelde politieagenten flink is mishandeld. De hulpofficier rapporteerde de zaken door aan het Openbaar Ministerie. Er werd toen besloten dat de betrokken politieambtenaren ingesloten moesten worden. Hangende het verdere onderzoek blijven de twee in de bak. Uit het visum blijkt dat het slachtoffer geen zware lichamelijke letsels heeft opgelopen. De arts heeft wel uitwendige letsels waargenomen.
Dagblad Suriname sprak met een buurtbewoner, die de aanhouding van de verdachte heeft helpen verrichten. Sahadew Misrielal geeft aan dat bij de aanhouding de verdachte tekeer ging, waardoor politie op een dergelijke manier moest optreden, waarbij de verdachte gewond is geraakt. Hij zegt bloed gezien te hebben aan het lichaam van de verdachte. Op de plaats waar de verdachte werd aangehouden, werden er zes flessen softdrinks aangetroffen en zijn deze meegenomen door de politie. Hij zegt ook niet te weten wat er verkeerd is gegaan. ‘De dief die achter de tralies moet zijn, loopt nu vrij rond. En de agenten die hun leven op het spel hebben gezet om de dief aan te houden, zijn nu in verzekering gesteld. Zij hebben goed werk verricht. Dit is onterecht’, aldus Misrielal. Volgens hem had de winkelier een bezending goederen ontvangen van de leverancier, die hij achter zijn winkel had opgeslagen. De verdachte was over de schutting geklommen om op het terrein te komen.

error: Kopiëren mag niet!