Veroordeelden verklaren dat mislukte roof een grap was

dagblad-surinameKantonrechter Marie Mettendaf heeft vrijdag de verdachten, Lorenzo Neida en Fernando Linger, elk veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, ter zake poging tot diefstal welke gepaard ging met geweld. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Ilse Krenten, eiste tegen elk van de verdachten een gevangenisstraf van 12 maanden geheel onvoorwaardelijk. Op 21 juni 2014 was het slachtoffer Avinash op straat met een vriend die bewaker van beroep is. Op een gegeven moment legden de twee daders contact met de twee pratende jongemannen. Neida vroeg of hij gebruik mocht maken van de telefoon van het slachtoffer. Ondanks weigeren bleef Neida aandringen. Op een gegeven moment haalde Neida een mes tevoorschijn en hield dit tegen de buik van Avinash. De dader nam plaats op de bromfiets van Avinash. Het slachtoffer reageerde snel en kon de sleutel uit het contact verwijderen. “If mi wani mi kan beroof yu”, hield Neida het slachtoffer voor. Omdat zij de contactsleutel niet kregen, verlieten de verdachten de plaats te voet. Avinash stapte uiteindelijk naar de politie en deed aangifte over het geval.
Zowel bij de politie als op de zitting verklaarden beide daders dat zij geen intentie hadden om Avinash te beroven. Zij zouden slechts een grap hebben uitgehaald.
De officier van justitie geloofde het verhaal van de daders niet. Advocaat Hedley Derby was het niet eens met de vervolging. Hij was de mening toegedaan dat de daders geen intentie hadden om het slachtoffer te beroven. Volgens hem heeft de benadeelde verklaard dat hij niet bang was voor de verdachten. Derby beloofde dat de verdachten dit gedrag in het vervolg achterwege zullen laten en dat dit een les voor hun is geweest. Linger gaf in zijn laatste woord aan dat hij zijn fout heeft ingezien en dat hij in het vervolg zulke grappen niet zal uithalen. Ook Neida betuigde spijt voor zijn handelen. De veroordeelden blijven gevangen gehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!