Familie Lachmipersad doneert aan tehuizen

Soerin Goerdayal (l) neemt namens een tehuis een donatie in ontvangst van de familie Lachmipersad (foto: Kevin Ngadimin)
Soerin Goerdayal (l) neemt namens een tehuis een donatie in ontvangst van de familie Lachmipersad (foto: Kevin Ngadimin)
‘Mijn grootvader was een sociaal bewogen iemand en had veel gevoel voor zijn medemens’, aldus Meena Kandhai-Ramai, kleindochter van Hiramansingh Lachmipersad. ‘Hij had wat geld opzij gezet voor zichzelf en wilde graag dat na zijn heengaan, dit geld overgedragen werd aan instanties die dat goed kunnen gebruiken.’ Lachmipersad kwam te overlijden in november vorig jaar. Hij was een heel bekende masseur en veel jongeren kwamen naar hem toe met voetbalblessures. ‘Hij is er niet meer met ons, maar wij willen zijn laatste wens in vervulling brengen’, aldus kleindochter Kandhai-Ramai. Op 6 februari mochten 5 tehuizen op het commissariaat van Paramaribo Zuid-West een donatie in ontvangst nemen. Deze bestond voor elke instelling uit een geldsbedrag van SRD 5.000, 2 zakken rijst en 1 karton spijsolie. De familie Lachmipersad spreekt de hoop uit dat anderen dit gebaar overnemen. De tehuizen die een donatie in ontvangst mochten nemen, zijn Kindertehuis Ramoth, Stichting Simba, Stichting No Vergiet Mie (NVM), Huize Betheljada en de Mytylschool.

error: Kopiëren mag niet!