Officier eist 4 jaar voor taxichauffeur

dblogoDe openbare aanklager Ilse Krenten eiste gisteren 4 jaar gevangenisstraf tegen Toninjo P. Op 19 juni 2014 heeft de verdachte als taxichauffeur bij een straatroof gefungeerd. Op de zitting verklaarde Toninjo dat hij kort voor de roof voor twee heren een rit moest rijden. Één van de mannen hield tijdens de rit een wapen voor de chauffeur. Onder bedreiging van het wapen moest de bestuurder de wagen tot stilstand brengen bij een man die met een tas over straat liep. Één van de voortvluchtige verdachten stapte uit de wagen en rukte de tas van de benadeelde uit zijn handen weg. In de tas zat SRD 3.000. De verdachte nam weer plaats in de wagen, waarna de twee heren en de taxichauffeur wegreden.
De politie had informatie over het ingezette voertuig en kon de bestuurder dus achterhalen. Toninjo ontkent zijn medeplichtigheid. Hij geeft toe de rit voor de twee mannen te hebben gereden en dat het feit onder dwang heeft plaatsgevonden. De advocaat van de verdachte was het niet eens met het strafvoorstel van de officier van justitie. Hij gaf aan dat de verdachte de naam van één van de voortvluchtige rovers heeft genoemd en dat de politie met die informatie niets heeft gedaan. De raadsman was de mening toegedaan dat de politie nagelaten heeft om de persoon wiens naam genoemd is, te achterhalen. Rechter Marie Mettendaf stelde de verdere behandeling uit. Zij doet uitspraak op 20 februari. De verdachte blijft tot dan aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!