Kandhai: ‘Heb afgelopen 4 jaren wel bijdrage geleverd’

Kanhai‘Parlementariër Ganeshkoemar Kandhai is 4 jaar DNA-lid, mensen hebben hem bitter weinig horen praten en hij pleit nu voor meer spreektijd in het parlement. Kandhai heeft niet geschitterd. Hij is ex-minister van Openbare Werken. Wanneer OW op de begroting komt, dan zou hij bij uitstek de persoon moeten zijn geweest die daarop kritisch moest ingaan. Maar dat is niet gebeurd. Mensen hebben hem in het openbaar bijna niet gehoord.’ Dit was de stelling van de presentator tijdens de talkshow Kal Aaj Aur Kal richting de parlementariër.
‘Ik heb de afgelopen 4 jaren wel mijn bijdrage geleverd. Misschien ben ik iemand die niet op alle puntjes gelet heeft of op alles een reactie heeft gegeven, maar mijn bijdrage heb ik wel geleverd. Er is een afspraak gemaakt binnen de fractie. Daarmee hebben wij gewerkt. Tijdens mijn ministerschap ben ik continu in de media verschenen, meer misschien door de journalisten, maar ook de samenleving. Ik ben misschien minder opgevallen in het parlement, omdat ik niet op alle puntjes heb gereageerd’, verdedigt Kandhai zijn weinig schitterend optreden in DNA. Als gewezen minister van OW zou het logisch zijn dat Kandhai deel zou zijn van de vaste commissie van Openbare Werken.
De president heeft 4 jaar geleden reeds de uitspraak gedaan over het opsluiten van de helft van de VHP. Hij doelde naar het schijnt meer op VHP -aanhangers verbonden aan OW. Op de vraag of deze uitspraak de reden is geweest voor Kandhai om niet deel te nemen in de vaste commissie voor OW in DNA, zegt de parlementariër: ‘Ik heb een reactie gegeven op de uitspraak van de president. Naar mijn weten is er geen corruptie geweest tijdens mijn bewind als minister van OW en heb ik niets te vrezen’.
Op de vraag of hij zich wederom verkiesbaar stelt als parlementariër, zegt Kandhai dat hij wel ambities heeft. ‘Ik ben ook afhankelijk van wat de partij zal beslissen. Als ik niet gekozen word, zal ik niet boos worden. Ik geloof in prestaties en op basis daarvan kan je waar nodig ingezet worden.’
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!