Voertuig DNA-lid ingezet bij diefstal

1 Voertuig DNAEen drie ton pick-up die in de ochtend van donderdag werd ingezet voor het transporteren van gestolen hout, is door de politie van De Nieuwe Grond in beslag genomen. Dit voertuig bleek achteraf van DNA-lid Hugo Jabini te zijn. De politie ontving rond 04.00 uur een melding betreffende een diefstal bij een houtbedrijf aan de Abigaelslustweg. De politie ging erop af en trof een pick-up aan, beladen met hout. Van de vier verdachten zagen twee kans te vluchten. De overige twee werden door de politie in de kraag gevat. De bestuurder en een helper werden ter zake aangehouden. De 37-jarige bestuurder H.K. en de 18-jarige helper J.Z. zijn hangende het verdere onderzoek in verzekering gesteld.
In een gesprek met Dagblad Suriname geeft de eigenaar van het voertuig, Hugo Jabini, aan dat hij vanaf de eerste dag de contactsleutel aan de bestuurder had overhandigd. De bestuurder H.K. had die wagen bij zich en reed af en toe ladingen voor Jabini naar het binnenland. De parlementariër zegt dat hij geen kennis droeg van het handelen van de verdachte en het strafbare feit. ‘Ik ga naar het bureau om mijn wagen, na afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie, afhalen’, aldus Jabini. Hij benadrukt de verdachte man te hebben geholpen om in zijn levensonderhoud te voorzien. De politie werkt aan de aanhouding van de twee voortvluchtige verdachten. Ook de helers worden opgespoord.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!