Lie Kwie Sjoe stapt in politiek om ‘Surinaams kind’

Lie Kwie Sjoe stapt in de politiek om Surinaams kindTien nieuwe politieke kernen zullen in februari en maart in het district Wanica worden geopend door Gloria Lie Kwie Sjoe namens de politieke partij DOE. De bekende kinderwerker Lie Kwie Sjoe is dit jaar officieel toegetreden tot de politiek om voornamelijk via de actieve politiek te pleiten voor gelijkwaardige behandeling van de noden van kinderen en kwetsbare vrouwen, waaronder alleenstaande moeders. Volgens Lie Kwie Sjoe gaat het economisch beter met Suriname, maar er vloeien te weinig van de voordelen terug naar de jeugd. Volgens haar moet armoede worden bestreden met de inkomsten van het land. Er komen nog steeds te grote klassen voor op de meeste scholen, terwijl jongvolwassenen nog steeds moeilijk aan een stuk grond kunnen komen. ‘Er moet meer geïnvesteerd worden in onze kinderen en alleenstaande moeders. Verder moeten er goedkope leningen komen voor kleine ondernemers, onder wie vrouwen’, aldus Lie Kwie Sjoe.
Zij heeft tot nu toe het kinderwerk van Stichting Weid mijn Lammeren (WML) met plezier gedaan. ‘Ik ben persoonlijk in een fase van mijn leven beland, waar ik met medewerking van mijn man en kinderen de keus kan maken om via de politiek een bijdrage te leveren voor het kind op macroniveau. Nu is mijn jongste zoon al 17 en bij WML heb ik het werk in handen gelaten van betrouwbare coördinatoren. Mijn keus heb ik besproken met alle medewerkers’, zegt Lie Kwie Sjoe. Ze heeft voor DOE gekozen om politicus Carl Breeveld bij te staan in zijn ‘pro-Surinaamse houding’. ‘Ik wil niet gaan uitschelden en anticoalitie of -oppositie werken, maar meer kijken naar de voordelen van het land.’ Lie Kwie Sjoe kan nog niet zeggen of ze DNA-kandidaat wordt.

error: Kopiëren mag niet!