Drugsexporteur hangt 4 jaar boven hoofd

De verdachte Amichand B. riskeert 4 jaar cel wegens overtreding van de Wet Verdovende Middelen. De douanerecherche van Nieuwe Haven heeft op 4 augustus 2014 de verdachten Amichand B. (60) en Mukesh B. (41) aangehouden. De hoofdverdachte verklaarde bij de Antinarcoticabrigade dat hij 5 tot 6 kilo coke verstopt had in een partij geraspte cassave. De drugs zaten in een container, waarin de cassave zat. Deze lading zou naar Nederland worden geëxporteerd. Uit het onderzoek blijkt dat in de container 54 pakken cocaïne pasta waren aangetroffen met een brutogewicht van bijkans 50 kilo. Huilend betuigde Amichand spijt van deze handeling.
De vervolgingsambtenaar Duncan Nanhoe achtte de straf van 4 jaar passend en geboden. Daarop eiste hij een geldboete van SRD 6.000. Indien de verdachte de boete niet betaalt, gaat een vervangende hechtenis van 6 maanden in. Voor de tweede verdachte werd vrijspraak gevorderd.
Een betrouwbare bron verklaart dat de hoofdverdachte reeds eerder in aanraking is gekomen met de politie voor dit soort strafbare feiten. Volgens het hoofd van het drugsbestrijdingsteam was deze vondst wel de grootste drugsvangst voor 2014. Op 15 april doet de rechter uitspraak.

error: Kopiëren mag niet!