“We zullen stapsgewijs proberen uit de gevarenzone te komen”

Boma Star-trainer Ricardo van Throo spreekt zijn spelers toe tijdens rust van de oefenwedstrijd tegen Amerdeep van de Solo. Bij rust stond Boma Star achter met 1-3 (foto: Regillio Derby)
Boma Star-trainer Ricardo van Throo spreekt zijn spelers toe tijdens rust van de oefenwedstrijd tegen Amerdeep van de Solo. Bij rust stond Boma Star achter met 1-3 (foto: Regillio Derby)
Komend weekeinde wordt er een aanvang gemaakt met de SVB Digicel Hoofdklasse competitie. Bijna alle ploegen zijn nu in voorbereiding in aanloop naar deze laatste speeldag van de eerste ronde. Dagblad Suriname nam een kijkje bij een training van SV Boma Star. Deze ploeg heeft sinds kort een nieuwe trainer in de persoon van de routinier Ricardo van Throo, nadat hoofdcoach Jozef Joekoe bedankt werd. Boma Star werkte een oefenwedstrijd af tegen Amardeep die in de competitie van Sportorganisatie Leidingen en Omgeving (Solo) uitkomt. Boma Star verloor met 2-3. Trainer Van Throo geeft te kennen dat deze oefenwedstrijd bedoeld was om zijn spelers aan het werk te zien, daar hij ze nog niet in actie had gezien.
Van Throo geeft aan dat de keuze is gevallen op een club uit de lidbonden, omdat het is gebleken dat de clubs uit lidbonden heel enthousiast en gemotiveerd spelen met een topsectieploeg als tegenstander. Boma Star verloor deze oefenwedstrijd echter met 2-3, maar de trainer geeft aan dat het niet zo zeer om de uitslag ging. Hij heeft veel positieve zaken in deze wedstrijd gezien. ‘Boma Star was ook niet op volle sterkte, daar sommige jongens vanwege werk, school en andere verplichtingen de training niet konden bezoeken’, legt de oud-trainer van onder andere Inter Moengotapoe en Excelsior uit. Boma Star traint in aanloop naar de wedstrijd van zaterdag tegen Takdier Boys nog 2 keer; vanavond en vrijdag. ‘Wij zullen proberen een goede beurt te maken en gaan in ieder geval voor de winst”.
Op de vraag wat zijn uiteindelijke doel is met Boma Star dit seizoen, gaf trainer Van Throo aan dat zij stapsgewijs zullen proberen om uit de gevarenzone te komen. ‘We zullen gezamenlijk proberen om tenminste op een vijfde plaats te eindigen ‘, aldus de nieuwbakken trainer. De wedstrijd tussen Takdier Boys en Boma Star staat voor zaterdag aanstaande om 17.00u geprogrammeerd in het Eddy Blackmanstadion.

error: Kopiëren mag niet!