NDP stonfutu’s willen ook aan bod komen

Echte NDP’ers zouden zich afvragen wanneer het nu eindelijk hun beurt is om op goede posities te komen. Dit houdt de partijgelederen geruime tijd bezig. De president van Suriname en voorzitter van de partij, Desi Bouterse, laat zich steeds door DNP’ers omringen. De echte ‘stonfutu’s’ van de partij komen niet aan bod. NDP-fractieleider Ricardo Panka heeft ‘geen commentaar’ op deze problematiek.
De politieke partij DNP bestond uit NDP’ers die zich destijds afsplitsten van de moederpartij om hun eigen partij te gaan vormen. Één van de oprichters van DNP was Jules Wijdenbosch, die gedurende enkele jaren president van Suriname is geweest. Na enige tijd werd de partij ontbonden en keerden de meesten terug naar de NDP. Enkele van de ‘verloren zonen’ die weer huiswaarts keerden, zijn Melvin Linscheer, Andy Rusland, Errol Alibux en Etienne Boerenveen. Zij werden door NDP-voorzitter Bouterse met open armen ontvangen en elk van hen kreeg een gewaardeerde positie. Ook de gewezen BVD’ers die zich aansloten bij de NDP, kregen allen goede posten. De president heeft volgens de NDP stonfutu’s laten blijken dat hij zich graag laat adviseren door de mensen die hem omringen. De trouwe NDP’ers vragen zich nu af wanneer het hun beurt zal zijn om die posities te bekleden en wanneer de president naar hun zal luisteren. Zij begrijpen niet waarom de partijvoorzitter nu luistert naar mensen die in hun ogen ‘verraders’ zijn. Mensen die, zo menen zij, de partij de rug hebben toegekeerd om achteraf terug te komen.
Ondanks het feit dat Wijdenbosch, Bouterse heeft ontslagen nadat hij hem eerst tot staatsadviseur had benoemd, heeft Bouterse hem op zijn beurt tot raadsadviseur gemaakt toen hij aan de macht kwam. Trouwe NDP’ers, zoals Lackin en Doekhie die samen met Bouterse ‘gepinaard’ hebben, zijn er destijds bekaaid vanaf gekomen. Lackin en Doekhie hebben als loyalisten naast Bouterse gestaan in moeilijke tijden nadat laatstgenoemde door Wijdenbosch was ontslagen. Lackin moest rondkomen met een ambtenarensalaris, terwijl Doekhie het met een dc-salaris moest doen. ‘Ondertussen leefden Wijdenbosch en consorten in weelde, aangezien zij wel dichtbij de staatskas waren.’ Ook toen Venetiaan 10 jaren lang aan de macht was, konden zij ruim leven van de door hun opgebouwde reserves. ‘Zij lieten Bouterse in zijn moeilijke tijden in de steek, maar Bouterse blijft hen accommoderen’, klagen de ontevreden NDP’ers. Zij die de NDP-voorzitter door dik en dun hebben bijgestaan, willen nu wel aan bod komen.

error: Kopiëren mag niet!