Personeel Huize Ashiana in actie

FRONT 1De bejaardenverzorgsters van Huize Ashiana hebben gisteren uit ontevredenheid het werk neergelegd. Er is sinds 2010 een wensenpakket ingediend bij de directie. De bejaardenverzorgsters willen o.a. verhoging van de salarissen, verhoging van de vervoerstoelage en kledinggeld. Dit alles is in het wensenpakket van de bejaardenverzorgsters opgenomen. De bondsvoorzitter heeft besloten de zaak naar de groene tafel te brengen. De druppel die de emmer heeft doen overlopen, is het verdagen van de zaak naar 8 augustus. “Wanneer wordt het dan aangepakt?”, vraagt bejaardenverzorgster Ingrid Mayland zich af.
President om hulp vragen
“Wij gaan naar de president om hulp te zoeken. De relatie tussen de bond en de zusters is ook op een heel laag pitje, want anders zou je dit niet hebben. Als we tevreden waren, dan waren we vandaag niet hier”, uitte de teleurgestelde bejaardenverzorgster. Er is volgens haar vaker overleg geweest tussen de bond en de bejaardenverzorgsters werden telkens teruggestuurd om te werken, “omdat het geregeld zal worden”. “We kunnen dit echt niet meer. We gaan nu zelf ervoor. Ons werk wacht wel op ons, maar wij vinden dit ook niet prettig”, aldus Mayland.
“Als de zaak bij de rechter ligt, san mi kan du?”
“We werden in de ochtend van 2 februari geïnformeerd dat de werknemers ontevreden zijn en het werk hebben neergelegd”, zegt voorzitter Murwien Leeflang van de bond van Huize Ashiana. “De leden hebben mij toen aangegeven dat zij een petitie wensten in te dienen bij de president. Wij hebben hun gezegd dat het hun recht is. Wij hebben de petitie ook gelezen en adviezen gegeven betreffende zaken die bij konden komen om de petitie gewicht te geven”, zegt de voorzitter. “Gaat u uw ding doen en het bestuur trekt zichzelf terug om vervolgens te kijken hoe met de situatie verder te gaan”, werd volgens de voorzitter aan de werknemers meegedeeld. “Waar wij rekening mee moeten houden, en dat heb ik de mensen ook gezegd, is dat de mensen erop moeten letten dat anderen ze niet opjutten om zodoende verdeeldheid te brengen binnen een sterke vakbeweging. Er zijn legio voorbeelden waar dit zich heeft voorgedaan. Als de zaak bij de rechter ligt, san mi kan du? A no wakti mi musu wakti a rechter? Ik ben al langer dan 2 jaar bezig met de zaak. Het geduld raakt ook op. De mensen willen naar de president gaan. Wat kan de president doen? De president kan niet in een rechtszaak bemiddelen. We moeten rustig het besluit van de rechter afwachten. We zijn geïnformeerd dat andere vakbondleiders bezig zijn om hier te infiltreren. Men probeert een andere vakbond naar binnen te halen. We weten wat er speelt. Wij als bestuur van Huize Ashiana zijn alert. De bond van Huize Ashiana is aangesloten bij C-47.” Leeflang wil nog niet prijsgeven welke andere bond de infiltratiepogingen pleegt.
De zusters hebben er alle vertrouwen in dat zij na het indienen van hun petitie uit hun nood geholpen zullen zijn.

Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!