Dean Gorré nieuwe bondscoach Suriname

Dean Gorré  werd gistermorgen zonder mediapresentatie aangesteld als bondscoach van Suriname. Bij de aanstelling waren aanwezig de SVB-bestuursleden John Krishnadath, Arnold Bilkerdijk en Bidjai Mankoe, alsook technisch directeur Ro Kolf en de nieuwe assistent-bondscoach Ervin Lee (foto: SVB)
Dean Gorré werd gistermorgen zonder mediapresentatie aangesteld als bondscoach van Suriname. Bij de aanstelling waren aanwezig de SVB-bestuursleden John Krishnadath, Arnold Bilkerdijk en Bidjai Mankoe, alsook technisch directeur Ro Kolf en de nieuwe assistent-bondscoach Ervin Lee (foto: SVB)
Dean Gorré is door de Surinaamse Voetbalbond (SVB) aangesteld als de nieuwe bondscoach. Dit gebeurde gistermorgen op het SVB-kantoor. Ervin Lee werd gepresenteerd als assistent-bondscoach. Gorré ’s specifieke taak zal zijn de nationale selectie door de in 2015 te spelen WK-kwalificatie voorrondes te loodsen. Gorré zal worden bij gestaan door een staf bestaande uit lokale en buitenlandse expertise. De aanstelling werd mogelijk gemaakt door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken die de kosten van dit gedeelte van het project voor hun rekening neemt. Interim-bondscoach Roberto Godeken was tot gistermiddag niet op de hoogte van de aanstelling van Gorré . Opmerkelijk was dat bij de aanstelling de pers niet uitgenodigd was. De SVB maakte dit wereldkundig via een persbericht.
De 44-jarige Gorré heeft Surinaamse roots. Zijn ouders wonen in Suriname. Hij is oud-speler geweest bij onder meer Feyenoord, FC Groningen en Ajax. Zijn voornaamste doel is om Natio te loodsen naar WK 2018 in Rusland. Zijn hoofdwapen moet zijn de inzet van de voetballers in diaspora, wanneer de dubbele nationaliteit wordt aangenomen in de DNA. Maar zover is het nog niet, dus moet hij het stellen met de lokale jongens. Gorré was getuige hoe de Surinaamse jongens afgelopen week de titel van het ABCS-toernooi prolongeerden.
In juni speelt Suriname in de eerste play-off van de WK-kwalificatie tegen de winnaar van Nicaragua-Antigua. ‘Wanneer we die verliezen, is de WK-droom over”, aldus Gorré tegenover De Telegraaf. “Maar bij winst volgt in september de tweede play-off en als we die overleven komen we in de groepsfase”, zegt de in Paramaribo geboren Nederlander. Het dienstverband van Gorré loopt voorlopig tot en met juni. „Dit doe ik uit liefde voor Suriname, want het is geen betaalde baan. Ik krijg alleen een onkostenvergoeding.” Lachend: “Mijn ouders wonen nog in Suriname, dus ik eet lekker bij mijn moeder.”

error: Kopiëren mag niet!