Abrahams: ‘Buitenlands complot met Dino Bouterse’

AbrahamsBij de komende verkiezingen wordt Dino Bouterse een issue van de tegenstander tegen de NDP. ‘Samen met het buitenland zijn ze bezig met een complot om Dino te gebruiken om onze leider, president Desi Bouterse, te breken.’ Dit verkondigde Ramon Abrahams, ondervoorzitter van de NDP, vrijdagavond te Land van Dijk tijdens een wijkvergadering van de paarse partij. Abrahams vertegenwoordigde voorzitter Desi Bouterse, die pas laat in de avond afmeldde. Abrahams vroeg de paarse achterban om alert en waakzaam te blijven. ‘Unu da ai’, zei hij. ‘Want ze hebben nu geen punt meer met de 8 december 1982 en nog minder met de politieke veroordeling van Bouterse door Nederland. Nu mikken ze op de zoon van de leider. Ze gaan alles gebruiken om vuil te smijten tegen ons. We moeten geen hoop verliezen, want er resten maar 115 dagen voor de verkiezingen’, zei Abrahams, de in opspraak geraakte ex-OW-minister.
Abrahams zei dat binnen de NDP de jongeren voorbereid worden om het werk over te nemen. ‘We hebben de ideologie bepaald in de jaren ‘80 en die zetten we nog steeds voort. Het wordt tijd om over te dragen’, zei hij. Abrahams heeft ook informatie dat de NDP de enige partij is om in het land zonder de voorzitter een vergadering te houden. ‘We zijn in 2005 en 2010 uit een moeilijke situatie de verkiezingen ingegaan. We hadden geen geld toen. Nu hebben we alles. Wij organiseren en er zijn voldoende middelen beschikbaar. Maar wij hebben ook wat de tegenstander niet heeft en dat is organisatie’, gaf Abrahams te kennen.
De gereshuffelde minister adviseerde de achterban om hard te werken in het veld. Hij vroeg het gehoor om Bouterse weer tot president te maken. Ook verzekerde hij dat parlementariër Andre Misiekaba zeker terugkomt op de lijst in Paramaribo. ‘Onze aartsvijand is nu armoede. Daarom gaan we een kruistocht tegen armoede beginnen’, gaf hij tot slot mee.

error: Kopiëren mag niet!