‘Unu ne stress, we stem DRS’

Oe ne stress  we stem DRS‘Unu ne stress, we stem DRS’, is de leuze die geroepen werd op vrijdag 30 januari op de opo yari-vergadering van de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Suriname (DRS) in haar partijcentrum aan de Keizerstraat. Ter plaatse was men bezig leden in te schrijven, terwijl er op de voorzitter en overige bestuursleden werd gewacht. Voordat men officieel kon beginnen, werd bekendgemaakt dat een van de leden, Mike Brahim die eigenlijk als mc van de avond moest fungeren, niet aanwezig kon zijn vanwege een persoonlijke nare ervaring. Er werd een speciaal applaus uitgebracht naar de oude voorzitter van de partij Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) Emile Wijntuin, die ook op deze vergadering aanwezig was. De PSV is opgegaan in de DRS en bestaat als zodanig niet meer. De partij begon met haar uiteenzetting hoe zij de verkiezingen in zullen gaan en het aanwezige volk mocht kennismaken met het bestuur van de DRS.
Aankomend politie-inspecteur Sergio Gentle, ondernemer Lukas Ooft, Jane Kewal, secretaris Ronald Groenberg, bestuurcoördinator Chas Warning en voorzitter van afdeling Wanica Hein Roossen werden voorgesteld. De verschillende leden hebben aangegeven wat de doelen zijn die DRS wil bereiken en verwezenlijken als zij in het machtscentrum belanden. Doelen zoals opkomen voor arbeiders en een stabiele en gezonde werkatmosfeer creëren, het begeleiden van gezinnen bij het opvoeden van hun kinderen, gezinnen helpen om te gaan met hun budget, mensen met een beperking helpen aan een goede baan of zorgen dat deze groep tenminste een tegemoetkoming krijgt. Er is zelfs een wens geuit om een nieuwe afdeling ‘gezinszaken’ binnen een ministerie te starten, speciaal gericht op het gezin. Loyaliteit en duurzaamheid zijn heel belangrijk voor deze partij en men vroeg aan de mensen wanneer zij naar de stembus gaan, niet te stemmen met hun hart maar met hun verstand.

error: Kopiëren mag niet!