NCCR houdt voorlichtingssessie over Ebola

NCCR houdt voorlichting sessie ebolaHet Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) in samenwerking met de ambassade van de Verenigde Staten (VS) zijn bezig trainingen te verzorgen. De training van 29 januari vond plaats op het terrein van het ministerie van Defensie. De praktische training betreft het aan- en uittrekken van de Personeel Protective Equipment (PPE). Het aantrekken en uittrekken van de beschermende pakken bij de bestrijding van Ebola vereist enige vaardigheid. Het NCCR is momenteel bezig om alle voorbereidingen te treffen om de Ebola-epidemie buiten Suriname te houden. De training werd onder toezicht van twee Amerikaanse professionele supervisors gehouden.
De plek kan gedeeld worden in cold-, warm en hot zone. Tijdens de training werd er stap voor stap uitgelegd hoe er op een nauwkeurige wijze het beschermingspak aangetrokken dient te worden. ‘Je lichaam mag niet blootgesteld worden aan de grond. De eerste regel dat je moet onthouden is dat je jezelf eerst goed moet kunnen beschermen voordat je een andere gaat beschermen of helpen. Bij het aantrekken van het beschermingspak dient er een supervisor naast je te staan om te zien dat je goed bent beschermd. Het is van belang dat je bij het uitkleden van je beschermingspak je handen keer op keer desinfecteert. Bij het uitkleden moet er voorkomen worden om je huid aan te raken.’
Jerry Slijngaard, coördinator van het NCCR, zei dat er nog een aantal trainingen verzorgd zal worden. ‘Suriname heeft op eigen initiatief het besluit genomen om samen met de VS zulke trainingen te houden’, aldus Slijngaard.

error: Kopiëren mag niet!