Twee panden geheel verwoest door brand in Nickerie

Brand Nickerie  4jpgRond middernacht (woensdag) is de kledingzaak Chenta Store op de hoek van de Sint Jozef- en de Gouverneurstraat in Nickerie geheel afgebrand. Volgens hoofd brandmeester, Remie Markeloo, heeft de brandweer de melding gekregen om 23.55 uur. De brandweer is na twee minuten uitgerukt naar het brandadres. Ter plekke constateerde de brandweer dat zowel de begane grond als de bovenverdieping in lichterlaaie stond. De brandweer kon niets anders doen dan zaken beschermen. Markeloo geeft aan dat bij deze brand de brandweer enkele problemen en stagnaties heeft ondervonden. Hij zegt dat enkele omstanders die in plaats van de brandweer een helpende hand te reiken, een ruit hadden kapot geslagen waardoor de brand zich snel heeft uitgebreid naar de bovenverdieping van het pand. De brandweer had veel moeite om de ijzeren deuren van een magazijn van de winkel open te krijgen, om het vuur te blussen. De brandweermannen hebben toen materiaal ingezet om de deuren open te snijden. Niet lang nadat de brand begonnen was, begon het te regenen en waaide het hard. Hierdoor sloegen de vlammen in sneller tempo over naar het pand naast de kledingzaak, waar Nita’s Fountain voorheen gevestigd was. De brandweer probeerde de belendende gebouwen te beschermen tegen brand. Vanwege de ligging van de panden heeft het pand van Nita’s Fountain water- en schroeischade opgelopen.
Ook het pand van de familie Bissesar, alwaar er beneden een broodjeszaak gevestigd is, heeft water-en schroeischade opgelopen.

error: Kopiëren mag niet!