Somohardjo moet perceel hoofdkwartier teruggeven aan Havenbeheer

De PertjajahLuhur (PL) van politicus Paul Somohardjo heeft bakzeil gehaald in de rechtszaak die NV Havenbeheer tegen haar had aangespannen. De rechter heeft de vorderingen van NV Havenbeheer toegewezen en moet het perceel, waarop het hoofdkwartier van de partij is gebouwd, terug worden gegeven. Naast de investeringen van de PL, heeft ondernemer Rajen Pahladsingh ook miljoenen geïnvesteerd op terreinen die Havenbeheer al die tijd terug wilde hebben voor havenactiviteiten. De zaak werd ingediend in 2012, de periode waarin John Defares nog als directeur van Havenbeheer fungeerde. Volgens de directie van Havenbeheer zou het terrein onrechtmatig zijn verstrekt aan Pahladsingh en het grondverzetbedrijf Trailblazers NV, een bedrijf gelieerd aan PL. Somohardjo zal hoger beroep aantekenen tegen dit vonnis, terwijl Havenbeheer de ontruiming zal uitvoeren zodra zij het vonnis al in handen heeft. De politicus vindt dat de rechter op de stoel van de uitvoerende macht is gaan zitten, omdat het terrein door de staat aan de PL was toegewezen. Hij is er in ieder geval zelfverzekerd dat Havenbeheer de ontruiming niet kan uitvoeren, omdat het vonnis niet bij voorraad uitvoerbaar is verklaard door de rechter.

error: Kopiëren mag niet!