Open universiteit moet komend schooljaar feit zijn

‘We willen het hoger onderwijs opengooien voor iedereen die nog een ‘degree’ ambieert’, zegt onderwijsminister Ashwin Adhin. Hij gaf tijdens een persbriefing aan dat in Suriname nu een rechtspersoon gecreëerd moet worden om de samenwerking met de Indiase ‘Indira Gandhi National Open University’ aan te gaan. ‘Het is de bedoeling dat de Open Universiteit het komende schooljaar een feit is’, zegt de minister. De universiteit heeft al alle concepten, statuten en procedures meegegeven. ‘Zij wachten nu op Suriname om aan te geven wanneer we van start kunnen gaan.’ In het verlengde van de samenwerking met de Indiase universiteit kan samenwerking worden aangegaan met de open universiteiten van Engeland en de VS. Alle aangeboden opleidingen zijn geaccrediteerd. Adhin ziet de Open Universiteit als een aanvulling op de studiemogelijkheden die Surinamers zullen hebben. Voor de eerste instap is er geen vereiste vooropleiding nodig. Voor een mastersopleiding moet men wel eerst bachelor hebben afgerond. Voorts is er geen leeftijdsbeperking. Ouderen die verder willen studeren, kunnen hier goed gebruik van maken. De studiekosten voor Surinaamse studenten moeten nog berekend worden. De kosten zullen vrij laag zijn. In India betaalt men aan soortgelijke on line universiteiten slechts US$150 per jaar voor een mastersopleiding. Er bestaat ook nog de mogelijkheid tot studiefinanciering door de Nationale Ontwikkelingsbank (NOB).

error: Kopiëren mag niet!