Receptie 66 jaar Dag van de Republiek

66 jaar
66 jaar 2
66 jaar 3
66 jaar 4India heeft afgelopen maandag, 26 januari, een zeer belangrijke dag herdacht. Het was “Republic Day” oftewel de Dag van de Republiek. 66 jaar geleden werd in de toen jonge Republiek India de grondwet officieel aangenomen onder leiding van dr. B.R.Ambedkar. Deze dag wordt elk jaar weer groots gevierd in India, compleet met een parade van de verschillende machten. Bovendien was er dit jaar een ere-gast op bezoek waarbij de Amerikaanse President Barrack Obama samen met de First Lady van de U.S.A. in hoogsteigen persoon in New Delhi aanwezig was.
De Indiase Ambassade in Paramaribo heeft deze dag ook niet ongemerkt voorbij laten gaan. In de morgenuren was er een vlaggenceremonie bij de Indiase Ambassade aan de Dr. Sophie Redmondstraat. Daarbij had de ambassadeur de boodschap voorgelezen van Pranab Mukherjee, de President van India.
In de avonduren heeft de Ambassadeur van India in Suriname, mevr. Subhasini Murugesan, op haar residentie aan de Anton Dragtenweg , een druk bezochte receptie gehouden welke werd bijgewoond door o.a. de Vice-President van ons land, Robert Ameerali en echtgenote, alsook Minov minister Ashwin Adhin, enkele ambassadeurs en vele andere hoge gasten.
In haar toespraak vertelde de ambassadeur over de positieve bilaterale relatie tussen Suriname en India. De training van piloten voor de aangekochte helikopters voor Defensie , de ontmoeting van President Bouterse met Premier Narendra Modi tijdens de BRICS summit in Brazilie, de ontmoeting tussen minister Ashwien Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling en de minister van Cultuur van India Mahesh Sharma, de ontmoeting tussen minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken en zijn Indiase ambtsgenoot Sushma Swaraj waren enkele van de activiteiten tussen beide landen. Enkele recente nieuwe projecten zijn de steun voor het mortuarium van ‘s Lands Hospitaal, computers voor het Natin en de $ 50 miljoen credit-line voor de Regering, ten behoeve van o.a de landbouw.

error: Kopiëren mag niet!