India herdacht 66ste Dag van de Republiek

India herdacht 66e Dag van de Republiek1
India herdacht 66e Dag van de RepubliekAfgelopen maandagochtend werd op het complex van de Indiase ambassade aan de Dr. Sophie Redmondstraat de Dag van de Republiek herdacht. Op deze dag in 1949 werd de grondwet van India goedgekeurd en na enkele maanden op 26 januari werd het officieel in gebruik genomen. De viering van deze dag in India ging gepaard met grote parades. In New Delhi werd de parade, die door alle afdelingen van de strijdkrachten werd gehouden, gevolgd door grote groepen dansers uit alle delen van India. De eregast voor dit jaar was de Amerikaanse president Barrack Obama.
De Indiase overheid verleent onderscheidingen aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het gebied van de wetenschap, kunst en sociaal werk en er is een speciale Bravery Award voor kinderen. Deze gebeurtenis die behalve in New Delhi in alle hoofdsteden van de afzonderlijke deelstaten plaatsvindt, werd door de nationale televisiekanaal Doordarshan uitgezonden.
In Suriname heeft de Indiase ambassadeur in Suriname, Subashini Murgesan, de boodschap van de president van India, Pranab Mukherje, gelezen voor de aanwezigen. Naast de boodschap hebben zangleerlingen van het Indiaas Cultureel Centrum (ICC) enkele patriottische liederen gepresenteerd onder leiding van Mohammed Nizaam, de zangleerkracht van ICC. (Foto’s: Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!