Politieman legt belastende verklaringen af tegen ondernemer Ewald T.

In de strafzaak van de beruchte ondernemer Ewald T., die samen met zijn twee comparanten, Djaswankoemar S. en Mohammed M., terecht staat voor ontvoering en mishandeling, is gisteren een politieagent gehoord. Volgens de getuigende verbalisant kreeg hij op 10 mei 2014 een melding binnen, waarbij de echtgenote en de zoon van het slachtoffer, Aziz K., aangaven dat zij een telefoontje van het slachtoffer hadden gekregen en zij uit zijn stem duidelijk hadden opgemerkt dat zijn leven in gevaar was. De verbalisant gaf verder aan dat hij niet ver van de woning een voertuig hoorde optrekken. Het ging hier om de Welgedacht C-weg. Het slachtoffer rende naar hem toe en gaf aan dat hij zwaar door de bestuurders was mishandeld. De getuige vertelde aan kantonrechter Danielle Karamatali dat hij echter geen letsels op het lichaam van het slachtoffer had waargenomen. Volgens Aziz had de ondernemer twee veiligheidspersonen, Djaswankoemar en Mohammed, gestuurd om hem op te halen, vermoedelijk onder valse voorwendselen.
De verbalisant zei nog kans te hebben gehad om het voertuig van de twee veiligheidsmannen te achtervolgen. Dit werd aan de Indira Gandhiweg tot stoppen gebracht. Volgens de getuige werden de twee verdachten staande gehouden en overgebracht naar de politiepost. Het slachtoffer verscheen niet op de zitting om zijn getuigenis af te leggen. Hij zal op 23 februari worden medegebracht. Uit eerdere verklaringen van het slachtoffer blijkt dat hij gebracht werd naar het woonadres van Ewald, alwaar hij zou zijn mishandeld. Dit drama zou volgens het slachtoffer niet daar zijn geëindigd. Hij werd na de mishandeling en bedreiging met een vuistvuurwapen gebracht naar een zandput achter de Helena Christinaweg. Daar zouden de handelingen zijn voortgezet. Naast het slachtoffer worden ook zijn echtgenote, dochter, zoon en drie andere getuigen op de volgende strafzitting gehoord.
FR

error: Kopiëren mag niet!