Padieboeren zijn herhaaldelijk waterkort beu

Landbouwers in Wageningen hebben wederom te kampen met een watertekort. Volgens landbouwer Dayanandprekash Pahladsingh is het bijkans tien dagen dat de pompen stil hebben gelegen. ‘Iedere keer raken de pompen defect. Steeds worden de pompen gerepareerd door de aannemer en na bijkans twee dagen raken zij weer defect. Verder is de waterstand in de rivier laag. Dit seizoen is het herhaaldelijk gebeurd dat de pompen hebben stilgelegen. Hierdoor raken wij ook achter met de verschillende fasen in de rijstteelt. Velen zijn nog bezig met de bemesting, terwijl anderen nog aan het inzaaien zijn. Wij zijn deze situatie al beu’, zegt de landbouwer geïrriteerd. Volgens hem is het hoofdaanvoerkanaal in Wageningen dichtbegroeid, waardoor het water niet goed kan stromen. ‘Het ministerie van LVV komt zijn verplichtingen niet na. Het zal een maand duren voordat dit in orde komt.’
Volgens landbouwer Soechit van de oostelijke polders liggen te pompen te Wakay ook stil. Hierdoor hebben de boeren van de overige delen van Nickerie ook te kampen hebben met watertekort. De landbouwer zegt dat hij nog bezig is met de inzaai. ‘Als er onvoldoende watertoevoer is, kan ik niet inzaaien en gaat mijn aanplant verloren’, zegt Soechit. Volgens hem is er geen brandstof aanwezig om de pompen te Wakay in werking te houden. De boeren hopen dat de pompen zo snel als mogelijk functioneren, zodat zij hun productie kunnen hervatten. LVV-coördinator Guido van der Kooye was niet bereikbaar.

error: Kopiëren mag niet!