Chinese winkeliers kiezen zelf om te werken op Chinees Nieuwjaar

chineesHet ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 19 februari gelijkgesteld aan een zondag gezien het Chinees Nieuwjaar is. Vorig jaar werd het uitgeroepen als een eenmalige nationale vrije dag. Thans is bepaald dat het een jaarlijks terugkerende vrije dag wordt. Thomson Cheung, voorzitter van Kong Ngie Tong Sang, verwelkomt het dat het Chinees Nieuwjaar gelijkgesteld wordt aan een zondag. Binnen zijn vereniging is er wel besloten om de winkels dicht te houden, maar niet elke Chinese winkelier is hiermee eens. “Sommigen hebben huur te betalen en een dag de winkel sluiten betekent heel veel verlies voor hen”, zei Cheung. Volgens Cheung is zondag ook een werkdag alleen moet de betaling anders zijn. Wettelijk is bepaald dat de betaling op die dag 200% moet zijn, maar de Chinezen draaien meestal hun winkels zelf op die dag. Kong Ngie Tong Sang is de oudste der Chinese verenigingen in Suriname en bestaat al 123 jaar.
Dit nieuwe jaar is het Jaar van het Schaap. Chinezen zien het schaap als het meest vriendelijke en zachtaardige dier der dieren. Mensen die in het Jaar van het Schaap geboren worden, schoppen het ver in hun carrière als zij de juiste richting kiezen.

error: Kopiëren mag niet!