V7-logo moet eenheid en samenbundeling uitstralen

V7V7 is de nieuwe naam van de zeven samenwerkende partijen te weten; de VHP, NPS, SPA, DA91, PL, KTPI en BEP. De logo en de naam van de combinatie werden op zaterdag 24 januari, tijdens de goed bezochte massameeting in stichting ‘de Olifant’ onthuld. Chandrikapersad Santokhi, voorzitter van de VHP, gaf het publiek aan wat de betekenis is van het logo en de naam. V7 staat onder andere voor Volk voorwaarts, Vooruitgang, Vernieuwing, Verbetering, Verjonging, Veiligheid en Vrede. Aan het logo is te zien dat de logo’s van de zeven politieke partijen in een circel zijn opgenomen. Dit moet onder andere de eenheid en samenbundeling uitstralen van de combinatie. Santokhi merkte op dat de partijen op elkaar zijn afgestemd. Het V- teken in het midden van het logo moet het universele vredesteken voorstellen. “We want peace!” benadrukte Santokhi. Het V- teken staat ook voor volk van Suriname, vaderlandsliefde, verantwoordelijkheid, verdraagzaamheid en victory. Het staat ook voor verplettering. “We gaan de huidige regering verpletteren!!” benadrukte Santokhi. De V7 combinatie gaat vooral voor victory. Het getal 7 staat voor de zeven dagen van de week. Volgens Santokhi moet er elke dag hard gewerkt worden. De 7 staat ook voor de zeven kleuren van de regenboog, de zeven grote zeeën in de wereld en de zeven werelddelen. V is het 22e letter van het alfabet. 22 + 7 is gelijk aan 29. Deskundigen hebben volgens Santokhi berekend dat de combinatie met minimaal 29 zetels de verkiezingen kan winnen. En als er nog harder gewerkt wordt, dan kan het aantal van 29, met nog eens 7 oplopen tot 36 zetels. Dat biedt de mogelijkheid om direct de President en de Vice- president te kiezen in De Nationale Assemblee. Daarnaast betekent V in de economie ook vermenigvuldigen en delen. Het staat daarnaast ook voor barmhartigheid merkte Santokhi op.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!