Training voor stagebegeleiders

Training LalarookhIn het Lallarookh complex is vrijdag een training voor stagebegeleiders gehouden. De organisatie lag in handen van The Learning Company. Robby Rijssel, projectleider en coördinator van dit evenement, geeft aan dat er samen met de stagebegeleiders van het Imeo gekeken wordt naar hun eigen professionaliteit. ‘We gaan ons richten op de houding en attitude van de stagebegeleider. Hoe kijkt men zelf naar het eigen vak of beroep, om welke competenties gaat het, wat voor vaardigheden moet je beschikken, om met moeilijke situaties om te gaan? Hoe ga je om met de vragen van het bedrijf waar de stagiaire geplaatst wordt. Dit zijn allemaal zaken die op de ze training aangekaart worden’, aldus de projectleider. ‘We kijken zoveel mogelijk naar de praktische kant. We starten het programma met een 20-tal stellingen die we hebben gehaald uit rapporten en van daaruit gaan we aan de slag.’
Een stagebegeleider is volgens Rijssel iemand die vertrouwen moet hebben in de stagiaire. ‘Je moet kennis hebben, waaronder zelfkennis, je moet je sterke kanten kennen, omdat je steeds uitgedaagd wordt door jonge mensen en daar moet je tegen kunnen. Als stagebegeleider geef je richtlijnen en probeer je de stagiaire zover te krijgen zelf na te denken over de zaak en het geleerde toe te passen. Imeo is aan het vernieuwen en men kijkt naar competentiegericht onderwijs, waarbij ook gekeken wordt naar sturing van leerlingen.’
Rijssel wil een systeem ontwikkelen, in het bijzonder voor het Imeo-onderwijs, waarbij de kwaliteit van de stagebegeleiding echt omhoog kan gaan.

error: Kopiëren mag niet!