Santokhi: ‘VHP Commewijne zeker aanwezig op massameeting’

Santokhi (7)Voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zegt aan Dagblad Suriname dat hij intussen de toezegging van veel exponenten van de partij in Commewijne heeft dat zij zeker op de eerste massameeting van de samenwerkende partijen aanwezig zullen zijn. De VHP-voorzitter weet dat er geen obstakels zullen optreden om de massameeting tot een succesvol evenement te maken. VHP-hoofdbestuurslid Sheilendra Girjasing gaat uit protest niet naar de massameeting die morgen in ‘De Olifant’ wordt gehouden. Zijn aanhang in Commewijne zal volgens hem de massabijeenkomst eveneens boycotten. ‘Wij van de VHP Commewijne stellen voor dat Pertjajah Luhur (PL) de lijst trekt, dat de VHP op de 2de plaats komt, de NPS op de 3de en de KTPI op de 4de. Uit protest hebben wij daarom besloten niet naar de massameeting van zaterdag 24 januari te gaan’, deelde Girjasing eerder via een sms-bericht mee. Santokhi zegt niet onder de indruk te zijn van het hoofdbestuurslid en vindt dat Girjasing, gezien zijn positie binnen de partij, goed weet dat de onderhandelingen over de verschillende posities nog niet rond zijn. De resultaten hiervan worden volgens de voorzitter steeds besproken binnen het hoofdbestuur van de partij en niet in het district waarvan Girjasing DNA-lid is. Volgens Santokhi moet er rekening mee gehouden worden dat zowel de VHP als de KTPI in een samenwerking zit met verschillende partijen. Om onnodige ontevredenheid te voorkomen, is daarom steeds aangegeven nog niet hierover in de publiciteit te stappen.

‘Het laatste woord is nog niet gezegd’

Dhiradj Soekhai, voorzitter van VHP-jongeren Commewijne, bevestigt dat grote delen van de partij uit het district wel zullen participeren in de massameeting. Volgens hem is de partij druk bezig om deze mensen te mobiliseren en er worden ook bussen ingezet. Soekhai zegt dat Girjasing duidelijk heeft aangegeven dat een ieder vrijwillig gehoor mag geven aan zijn oproep. Hij begrijpt de ontevredenheid van de partijachterban, maar vindt dat dit in elke partij voorkomt. ‘Maar iedereen is vrij om naar de vergadering te gaan. Niemand wordt belet. Er zijn veel VHP’ers die wel gaan’, stelt de jongerenleider.
FR

error: Kopiëren mag niet!