Paul Somohardjo: ‘NDP wil onze massameeting boycotten’

Paul Somohardjo‘De NDP wil onze massameeting boycotten. De NDP kan alles doen. Ze kunnen ook de regen voor ons sturen’, aldus de voorzitter van PL, Paul Somohardjo, tegenover Dagblad Suriname. Volgens de PL-voorzitter probeert de NDP er alles aan te doen om de massameeting van de samenwerkende partijen van zaterdag in De Olifant te boycotten. Volgens informatie van de PL-voorman heeft de NDP een fiks geldbedrag betaald aan diverse bushouders om op zaterdag geen personen te vervoeren ten behoeve van de massameeting. Het inhuren van een bus vanuit het district Wanica kost SRD 350. Zo zou de NDP SRD 400 hebben neergeteld voor bepaalde bushouders. Dit blijkt ook het geval te zijn in de districten Marowijne en Nickerie. Het inhuren van een bus uit Marowijne kost SRD 800. Aan de bushouders is een bedrag van SRD 1.000 betaald. Een bus uit Nickerie kost SRD 1.000. Bepaalde bushouders zijn voor een bedrag van SRD 1.500 zoet gehouden om geen diensten te verlenen aan de samenwerkende partijen. Somohardjo verduidelijkt dat het puur gaat om een boycot. De NDP kan niet aangeven dat zij een massameeting heeft zaterdag in Ocer en de bussen daarvoor ingezet zullen worden.
‘De NDP heeft geld, ze kunnen alles doen’, redeneert Somohardjo. Behalve partijbushouders zullen ook personenauto’s ingezet worden voor het vervoeren van personen. Onlangs hebben tientallen bushouders van het Nationaal Vervoersbedrijf (NVB) een brief ontvangen, waarin hen wordt meegedeeld dat hun contract niet meer zal worden verlengd. Volgens Somohardjo kan dit besluit ook in het licht geplaatst worden van boycotten van de massameetings van de samenwerkende partijen.
Het verbaast Somohardjo niet dat hoewel er een aanvraag is ingediend om het verkeer aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat ter hoogte van De Olifant om te leiden, er nog geen antwoord is gegeven. Een soortgelijk verzoek was ook ingediend onlangs in Nickerie, waarbij de VHP haar partijcentrum officieel in gebruik heeft genomen. ‘Gelet op de drukte die er ontstond, hadden de mensen geen keus dan de straat af te sluiten en het verkeer om te leiden. Bij een kleine vergadering van de NDP in Commewijne, die niet eens druk bezocht was, waren verschillende wegen afgesloten. Maar wanneer wij een verzoek indienen, wordt het niet gehonoreerd.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!