Chinees Nieuwjaar wordt nationale vrije dag

Chinees Nieuwjaar wordt nationale vrije dag.1Het Chinees Nieuwjaar, dat dit jaar op 19 februari valt, is tot nationale vrije dag verklaard, gelijkgesteld aan de zondag. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bekendgemaakt. Dit jaar krijgen we het Jaar van de Geit. Het Chinees Nieuwjaar begint op de tweede nieuwe maan na de zonnewende van 21 december. Dit kan niet voor 21 januari en niet na 20 februari gebeuren. Dit feest en de twee dagen erop volgend worden gevierd door vrijwel geheel Azië en op plekken waar een duidelijke Chinese bevolkingsgroep zich gevestigd heeft. Het is gebruikelijk dat men schulden afbetaalt, nieuwe kleren koopt en het huis schoon maakt. Er is gewoonlijk een groot familiemaal en de goden worden geëerd. De mensen geven elkaar cadeaus, ingepakt in rood papier en in rood papier verpakt vuurwerk wordt afgestoken.

error: Kopiëren mag niet!