5e Surya Kumbha Parvaa verloopt vlot

5e Surya Kumbha Parvaa verloopt vlotDit jaar is er voor de 5e keer deSurya Kumbha Parvaa georganiseerd. Dit vindt plaats in de Shri Gobind Mandir aan de Nandoeweg. Doel van deze activiteit is het brengen van alle hindus onder een dak, ongeacht uit welk stroming van de hinduisme de persoon is. Tijdens deze activiteit wordt er gebeden voor welvaart, welzijn en vrede voor het land en de wereld. De organisatie streeft om niet de historische maar de filosofische kant naar voren te brengen.
Dit jaar wordt er op verzoek van velen de pooja niet in de ochtend, maar in de middag gehouden. De katha wordt gehouden door eerwaarde pandit Shankar Upadhyay.
“Het concept is elk jaar hetzelfde, maar dan met verschillende onderwerpen” vertelt comite voorzitter Rudi Ramdhani. Op de laatste dag, 24 januari, zal er pooja gedaan worden van Saraswati Maa, omdat het haar geboorte dag is. Op deze dag zal een ieder meedoen aan de havan en er zal vooral gebeden worden voor scholieren, want Saraswati is de godin van wijsheid. De pooja begint elke dag om half 5 en daarna wordt er met bhajan en kirtan de katha gedaan. (foto: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!