Santokhi vindt huidige beleidsmakers ‘staatsverraders’

Parlementariër en voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), Chandrikapersad Santokhi, vindt dat de huidige beleidsmakers de vinger naar zichzelf moeten wijzen als zij hem beschuldigen van het verraden van de natie. Santokhi zegt dat hij in de afgelopen periode duidelijk heeft opgemerkt dat er rassenhaatprogramma’s tegen hem worden gevoerd, omdat hij bijvoorbeeld bezoeken aflegt aan het buitenland. De politicus verduidelijkt dat hij niet voor vakantiedoeleinden naar het buitenland afreist, maar dat hij toekomstige investeerders nu al wil aantrekken om na 25 mei 2015 een vertrouwenwekkend beleid te hebben. Hij is nu al verzekerd van een overwinning.
Santokhi zegt dat het woord verraad een veel andere betekenis voor hem heeft. Daaronder ziet hij juist verraad tegen de natie wanneer personen het land aan het vernietigen zijn middels het zaaien van etnische haat. Hij doelt op personen die gezorgd hebben dat Suriname kapotgemaakt is gemaakt en bedrijven in het binnenland vernietigd en in brand gestoken zijn en personen die verantwoordelijk zijn voor het vernietigen van het binnenland met kwikgebruik. Het gaat ook om personen die staatseigendommen en concessies aan buitenlanders geven tegen hoge bedragen en personen die de soevereiniteit van Suriname te grabbel gooien, waarbij de integriteit van de samenleving aangetast wordt door criminele handelingen van de regering zelf. De parlementair vindt dat de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) van regeringsleider Ronny Brunswijk niet de enige partij is die met een rassenhaatcampagne bezig is. Volgens hem zijn er overheids- en radiozenders die haatprogramma’s dagelijks uitzenden tegen bepaalde etnische groepen en personen. ‘Het zijn dezelfde mensen die het land nu leiden, die het land jaren geleden zelf hebben vernietigd.’ De VHP heeft volgens Santokhi ook contacten in het binnenland en is de partij ook in districten als Marowijne, Brokopondo en Sipaliwini vertegenwoordigd. ‘Mensen daar geven aan dat zij bekend zijn met de uitspraken, maar dat zij ook veiligheid en zekerheid willen hebben’, aldus de politicus.
FR

error: Kopiëren mag niet!