Echtgenote Koorndijk wil 10 hectare grond

Echtgenote Koorndijk vraagt 10 hectare grond aanDe echtgenote van het hoofdbestuurslid Clifton Koorndijk van de NDP in Saramacca heeft op 8 december 2014 bijkans 10 hectare grond aangevraagd te Kampong Rewel in het district Saramacca. De grondaanvraag waar Dagblad Suriname de hand op heeft weten te leggen, heeft als LAD-nummer 9187/14. ‘Veronica Alies Comvalius geboren op ….. gehuwd met C.C. Koorndijk en wonende aan de Catharina Sophiastraat nr. 400 in het district Saramacca, dat zij gaarne het recht van grondhuur ter uitoefening van de Landbouw wenst te bekomen op het perceelland groot 10,6952 hectare gelegen ten zuiden van Kampong Rewel in het district Saramacca’, aldus een deel van het verzoek. Clifton Koorndijk heeft reeds geruime tijd kenbaar gemaakt ambities te hebben voor DNA-kandidatuur.
Dagblad Suriname beschikt ook over bewijzen dat een echtpaar samen 6 hectare grond heeft aangevraagd. Het betreft het echtpaar Badjalala-Hoelas. Hun LAD-nummers zijn respectievelijk 9190/14 en 9189/14. De echtgenote Hoelas zou naar verluidt sinds kort tewerk zijn gesteld bij de Dienst der Domeinen.
Op 22 april 2014 verklaarde Koorndijk in gesprek met Dagblad Suriname dat hij toen al vastberaden was om een bejaardentehuis in het district te bouwen indien hij voldoende stemmen behaalt en gekozen wordt als assembleelid. Hij is voornemens om een stuk terrein van 800 vierkante meter, dat hem toebehoort, af te staan. Ook zal hij zijn DNA-schadeloosstelling voor de eerste 5 maanden onaangeroerd laten. Deze zal in een speciaal fonds gestopt worden voor de bouw van het bejaardentehuis. Na deze eerste 5 maanden zal hij de helft van zijn schadeloosstelling afstaan aan het fonds, totdat het tehuis voor seniorenburgers volledig af is. Volgens Koorndijk is het de normaalste zaak van de wereld om zijn doelstelling te realiseren. ‘Ik hoef geen miljonair te worden’, zegt hij. ‘Ik heb al alles, ik heb mijn huis en perceel al’, zei Koorndijk, die werkzaam is bij een parastataal bedrijf.

error: Kopiëren mag niet!