Verdachte autodiefstal tijdens vlucht doodgeschoten

De 16-jarige Dominio Hiwat is bij een beschieting van de speciale eenheid Faja Blo vrijdagavond aan de Ruthlaan te Uitvlugt dodelijk getroffen door een politiekogel, terwijl de 20-jarige Lorenzo M. in het ziekenhuis is opgenomen ter observatie. Deze heeft een schotwond in zijn been opgelopen. De derde verdachte, Jerome N., is ongedeerd gebleven. Hij is inmiddels achter slot en grendel. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de drie verdachten een voertuig van een Chinese man hadden ontvreemd. Zij waren op de vlucht toen de gemengde eenheid een telefonische melding kreeg over de diefstal. In de wagen van de politie zaten twee militairen en een politiefunctionaris. Zij signaleerden het voertuig ergens aan de Ruthlaan. De gewapende eenheden hebben hoogstwaarschijnlijk enkele waarschuwingsschoten gelost, daar de verdachten geen gevolg gaven aan het stopteken van de politie. Men heeft toen het vuur geopend en gericht geschoten. Als gevolg van de beschieting raakten twee van de jongens in de wagen gewond. Hiwat kwam ter plekke te overlijden. Volgens de verklaring van de eigenaar van de wagen, was hij die avond naar Game Star. Hij vergat zijn contactsleutel op de toonbank. De autosleutel kwam terecht in handen van deze jongemannen. Omdat het voertuig voorzien was van alarm ging dat over toen het trio op de knop drukte. De jongens namen plaats in de wagen en reden weg. Later ontdekte de eigenaar dat zijn voertuig was ontvreemd. Het betrof in deze een Nissan El Grande. Het voertuig is weggesleept. Het onderzoek in deze zaak wordt uitgevoerd zowel door de politie als de militaire politie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!