Twee politiefunctionarissen op non-actief

De agent van politie eerste klasse S.P. is donderdag door korpschef Humphrey Tjin Liep Shie uit zijn functie gezet. S.P. wordt ervan verdacht zijn vrouw met de dood te hebben bedreigd. De korpschef heeft de agent in het belang van het onderzoek buiten functie gesteld. De politieman was ingedeeld bij de rechercheafdeling Kapitale Delicten.
Daarnaast heeft de korpschef ook de onderinspecteur R.S. uit zijn functie gezet. Hij heeft zich kennelijk misdragen tegenover opsporingsambtenaren tijdens de rechtmatige uitoefening van hun dienst. De onderinspecteur was onder invloed van alcohol en zou in die toestand behoorlijk tekeer zijn gegaan tegen de agenten van politiebureau Santodorp. Dit geval vond plaats op woensdag 14 januari. De politiebaas heeft voor dit jaar reeds drie politiefunctionarissen die in de fout zijn gegaan, op non actief gesteld hangende het tegen hen ingestelde onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!