VHP’ers Saramacca trekken eerlijkheid NPS in twijfel

VHP'ers Saramacca 1
VHP'ers Saramacca 2VHP’ers in Saramacca plaatsen vraagtekens rond de geloofwaardigheid van partner NPS in de G7. Bij de komende verkiezingen is de NPS voornemens een kandidaat voor te dragen. Het wordt de kandidaat uit 2010, Tineswar Gangaram Panday. Hij behaalde bij de afgelopen verkiezingen bijkans 1.106 stemmen. VHP-assembleelid Mahinder Jogi behaalde 1.751 stemmen, terwijl de tweede kandidaat van de VHP, Reshma Soekhoe Girdhari, met 105 stemmen eindigde. Volgens de VHP’ers moet de VHP twee zetels toebedeeld krijgen in het district. Zij zijn zich ervan bewust dat de VHP in partnerschap werkt, maar ze stellen dat de verschillende partners elkaars sterkte in de verschillende districten moeten erkennen en respecteren. ‘Laten we eerlijk zijn, de NPS is niet zichtbaar in Saramacca. Wij van de VHP gaan toch geen zetel opeisen in Coronie of Para?’
Volgens de VHP’ers is de VHP verzekerd van twee zetels in het district bij de komende verkiezingen. Gesteld wordt dat de VHP enorm is gegroeid in het district. Hoewel Gangaram Panday het afgelopen jaar tegenover Dagblad Suriname verklaarde een zakenman te zijn en niet meer geïnteresseerd te zijn in de politiek, blijkt dat zijn naam nu wordt genoemd als NPS-kandidaat in het district. Volgens de VHP’ers komt de districtsgenoot onbetrouwbaar en ongeloofwaardig over.

error: Kopiëren mag niet!