Manglie: ‘Padieboeren zijn ondankbaar en nooit tevreden’

Landbouwer Peno Ramsamoedj is ontevreden over de wijze waarop de importeurs de prijs van kunstmest bepalen. Ruim anderhalf maand terug vroeg de importeur Manglie SRD 105 voor een zak kunstmest. De prijs is nu gedaald naar SRD 95. Hij heeft niet kunnen achterhalen waaraan de daling van de kunstmestprijs bij de andere importeurs ligt. Ramsamoedj zegt dat de prijs bij andere importeurs varieerde tussen SRD 110 en SRD 115. ‘Eerder hebben de importeurs via de media aangegeven dat de prijs afhangt van de inkoopprijs. Hoe is de prijs dan plotseling verlaagd, als het om dezelfde partij kunstmest gaat?’, vraagt de landbouwer zich af. Volgens hem worden de landbouwers moedwillig benadeeld door de importeurs.
Rijstmagnaat en kunstmestimporteur Imro Manglie zegt dat het helemaal niet gaat om dezelfde partij kunstmest. Volgens hem is de vorige partij duurder ingekocht in vergelijking met de nieuwe. Vandaar dat de prijs is gedaald. ‘De padieboeren zijn ondankbaar en nooit tevreden. Zij hebben niet geklaagd toen zij SRD 150 moesten neertellen voor een zak kunstmest. Zij krijgen nog kosteloos NPK-mest van de overheid. Wat willen zij nog meer? Waarom klagen zij niet over de brandstofprijs, die aan het dalen is?’, zegt de importeur. Volgens hem heeft hij nimmer een prijs hoger dan SRD 105 gevraagd voor kunstmest. Manglie zegt dat vanaf het moment dat de overheid hem gevraagd heeft kunstmest te importeren, er geen schaarste meer is opgetreden in Suriname.

error: Kopiëren mag niet!