Minister Adna participeert in de Barbershop Conferentie

Op initiatief van Suriname en Ijsland wordt op 14 en 15 januari 2015 een ‘Barbershop Conference’ gehouden op het VN hoofdkwartier in New York. ambassadeur Henry Mac Donald heeft een belangrijke bijdrage geleverd bij de totstandkoming van dit initiatief. Het is de bedoeling om mannen en jongens te verzamelen om zich te committeren aan het handhaven van gendergelijkheid en het veranderen van discours bij hun leeftijdsgenoten. De minister van Sport en Jeugdzaken, dhr. Ismanto Adna, zal in deze conferentie de minister van Buitenlandse Zaken vertegenwoordigen, waarbij hij ook namens Suriname zal spreken. Het is de eerste keer in de VN historie dat deze landen de durf hebben om een van de belangrijkste mensenrechten issues op een innovatieve manier bij de VN bespreekbaar te maken.
De conferentie bestaat uit 3 delen. De eerste dag wordt gestart met een lunch voor ambassadeurs bij de VN om te discussieren op welke wijze mannen en jongens te betrekken bij het aanpakken van genderongelijkheid. Vervolgens is er een werksessie met diverse deskundigen die samen met mannen in de VN zullen discussieren over percepties van mannelijkheid. De conferentie wordt afgesloten de volgende dag met een high-level event met de participatie van politici, desundigen en activisten die zich gaan committeren om mannen en jongens te betrekken voor het bewerkstellingen van gendergelijkheid.
Genderongelijkheid is een ontwikkelingsprobleem waarmee de wereld geconfronteerd wordt. Het schaadt vrouwen, meisjes en beperkt potentieel gemeenschappen en naties.De inspanning om gendergelijkheid te bevorderen, wordt vaak gezien als een ‘kwestie van vrouwen’, met alleen vrouwen geïnteresseerd of verantwoordelijk. Om deze mondiale uitdaging op te lossen, moeten we in het gesprek mannen en jongens bijbetrekken.
De conferentie zal haar deelnemers werven om afstand te nemen van negatieve genderstereotypen en verwachtingen. Door middel van hun eigen gedrag kunnen mannen werken in de richting van de positieve transformatie van sociale normen. De focus van de conferentie is het beëindigen van geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is de meest indringende schending van de mensenrechten en een onaanvaardbare manifestatie van discriminatie en ongelijkheid op basis van geslacht.
Volgens Minister Adna kan elk individu meehelpen aan het elimineren en voorkomen van geweld tegen vrouwen en meisjes.Hij roept in het bijzonder jonge mannen op om een respectvolle houding aan te nemen naar vrouwen en zich te committeren om geweld tegen vrouwen uit te bannen en niet te accepteren.

error: Kopiëren mag niet!