‘Voor alle jongeren een perceel’

aVoor ieder jongere een perceelElke jongere vanaf 24 jaar moet kunnen beschikken over een eigen bouwkavel. Dat vindt de jongerentak van de Abop. Indien deze partij weer regeermacht krijgt, zal ze ernstig pleiten voor een wet die de overheid verplicht gronden uit te geven aan jongeren. Onder andere zal de aanvraagperiode worden ingekort voor de doelgroep. “We gaan ernstig hiervoor werken”, zegt Stepanus Ligorie. Hij heeft vertrouwen dat dit haalbaar is, omdat de regering Bouterse-Amerali al in staat was belangrijke zaken zoals de sociale wetten te bewerkstelligen voor de kansarmen. Op woensdag 7 januari 2015 heeft een ‘stootgroep’ van jongeren uit alle tien kiesdistricten haar eerste meeting gehouden. Daarbij werd samen met Abop- toppers het jaar 2014 geëvalueerd. De stootgroep zal alles in het werk stellen om de verschillenden jongerenafdelingen van de partij in alle tien kiesdistricten te helpen om de doelgroep te motiveren om naar de stembus te gaan. Ligorie zegt dat Abop zich richt op de 50.000 first voters. “We gaan dwars door alle etnische groepen, want de partij is uitgegroeid tot één voor alle Surinamers.” Er zal vooral aandacht worden besteed aan de kansarmen uit de verschillende etnische groepen.

error: Kopiëren mag niet!