Vasco da Gama verslaat Saamaka

De competitie van de NGVB werd woensdagavond voortgezet met twee partijen. De topper van de avond ging tussen de Braziliaans getinte Vasco da Gama en de bundeling van de Saramaccaanse voetballers, SV Saamaka. Het werd een mooie en spannende wedstrijd, met veel combinatievoetbal. Uiteindelijk wonnen de Brazilianen met 3-1, na een 0-0 ruststand. Het was juist Saamaka die op een 0-1 voorsprong kwam, toen Zusma Doekoe een penalty voor deze ploeg verzilverde. Maar lang konden de Saramaccaanse jongens niet genieten van deze voorsprong. In de 54ste minuut kreeg Vasco ook een penalty. Deze werd benut door de ‘reus’ Luiz da Silva Oliveira. Na een uur spelen kreeg de speler Anthony Kent van Saamaka de rode kaart van arbiter Caupain. In de 61ste minuut zette Da Silva Oliveira zijn ploeg op een 2-1 voorsprong. Vasco da Gama stelde de overwinning in de 69ste minuut veilig door de 3-1 te scoren via Gilberto da Costa Correa Jr. In de 72ste minuut kwam ook Vasco met 10-man op het veld te staan, toen haar speler Henrique dos Santos de Andrade zijn tweede gele kaart kreeg. Dit werd ook de eindstand, want de jongens van trainer Osnie Jabini konden niet meer terugkomen in de wedstrijd.
In de andere partij won Alabi Boys met 3-2 van Puwanani, na een 2-1 ruststand. Na 5 minuten spelen scoorde Radjen Banai de 1-0 voor Alabi Boys. In de 32ste minuut maakte Steven Banai er 2-0 van. In blessuretijd van de eerste helft reduceerde Anthony Emanuels de score voor Puwanani naar 2-1. In de tweede helft scoorde Ardiles Petrusi (58ste minuut) de gelijkmaker binnen voor Puwanani. Toch kon Alabi Boys met de overwinning naar huis gaan, want Nelson Vorswijk zette ze in de 71ste minuut weer op een 3-2 voorsprong.