Reactie Abop: ‘Abop staat open voor samenwerking met Seeka’

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) distantieert zich van de berichtgeving in Dagblad Suriname van gisteren onder de kop ‘Abop niet geïnteresseerd in ‘kleine’ Seeka’. Dit is volgens de partij van Ronnie Brunswijk niet waar. ‘Integendeel zijn we bezig met gesprekken met de partij van voorzitter Paul Abena, de Seeka’, geeft Abop in een reactie aan. ‘Het betreffende bericht is voor rekening van de krant’, zegt de partij. ‘We zijn bezig te onderhandelen met Seeka. De Abop staat open voor elke samenwerking. Overigens staat de samenwerking met Seeka in A Combinatie-verband nog recht overeind’, stelt partijvoorzitter Brunswijk van de Abop.
De Abop, Seeka en BEP zijn de vorige verkiezingen ingegaan in A Combinatie-verband. Ze behaalden 7 zetels, waaronder 4 voor de BEP en 3 voor de Abop. Intussen is BEP uit de combinatie getreden. Seeka, die geen zetels had behaald, mocht toch een ministerspost invullen. Deze werd bemand door Paul Abena en wel het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Bij de reshuffling van de ministers in mei 2012 werd Seeka echter deze positie ontnomen. Sindsdien heeft ze geen hoge post in deze regering.

error: Kopiëren mag niet!