Chinees Nieuwjaar op 19 februari

Chineeschaap_2015_0Chinees Nieuwjaar wordt in 2015 gevierd op 19 februari. Vorig jaar viel de dag op 31 januari en werd eenmalig uitgeroepen tot een nationale vrije dag.Chinese sociale verenigingen hadden formeel een verzoek gedaan aan de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken Soewarto Moestadjo De laatste dag van januari werd toen als nationale vrije dag toegekend. Het bedrijfsleven was minder blij dat er weer een vrije dag werd gegeven.
“Voor het jaar 2015 is nog niets officieel besloten”, zegt een medewerker van het departement. “Ik kijk naar het bestand en zie 19 februari niet aangestipt als vrije dag.”
Surinaams- Chinese vereniging Kong Ngie Tong Sang heeft nog geen plannen voor het Chinees Nieuwjaar.
Het jaar 2015 is het jaar van het Schaap. Chinezen zien het Schaap als het meest vriendelijke en zachtaardige dier der dieren. Ook staan woorden zoals grootmoedig, vergevingsgezind en ‘soms’ te meegaand beschreven. Het schaap (soms ook aangeduid als geit) is het achtste dier in de Chinese Dierenriem. Schapen zijn goed gemanierd dieren. Het zijn ongeneeslijke romantici, die er van houden iemand te vertroetelen. Zij hebben artistieke inslag en ze waarderen en eerbiedigen de natuur. Het schaap heeft de veiligheid van de familie nodig en ziet spiritualiteit als een belangrijk aspect in het leven. De onplezierige kant van de schapen is, dat zij besluiteloos, afhankelijk en niet zonder een baas kunnen zijn. Zij zijn overdreven gesloten en nemen het ruim met de discipline. Zij houden van klagen en geven er de voorkeur aan voorzichtig te werk te gaan. Mensen geboren in het Jaar van het Schaap kunnen ver komen in hun carrière, mits ze de juiste richting kiezen.

error: Kopiëren mag niet!