VHP Saramacca jaarafsluiting trekt meer dan 1000 mensen aan

aVHP Saramacca jaarafsluiting trekt..VHP Saramacca heeft onlangs haar jaarafsluiting gevierd. Iets meer dan 1000 lokale bewoners waren aanwezig bij deze activiteit, die georganiseerd werd door parlementariër Mahinder Jogi. Ook voorzitter van de partij Chandrikapersad Santokhi woonde de jaarafsluiting bij. De voorzitter werd met luid gejuich ontvangen door vooral jongeren van het district. Met teksten als ‘Chan for Pres’, ‘Santonist’, ‘Yes we can’ op hun T-shirts gaven ze openlijk aan dat ze Santokhi ondersteunden. Net zoals de achterban van de andere districten openlijk zeggen dat zij gaan voor Santokhi als president geeft VHP Saramacca ook duidelijk aan dat Santokhi de volgende president van Suriname moet worden.
‘Wij zijn er zeker van dat de VHP de grootste partij zal zijn uit de combinatie en alle leiders zijn erover eens dat de partij met de meeste zetels de presidentskandidaat mag voordragen en voor ons is dat alleen Santokhi’, zegt Jogi in een interview. Hij zegt dat de wens is van de achterban en dat er alles gedaan zal worden om deze wens te vervullen. Hij wijst erop dat Santokhi zowel nationaal als internationaal draagvlak geniet. Tevens heeft Santokhi vanaf het moment dat hij actief werd in de politiek steeds hard gewerkt voor zijn partij. ‘De VHP is de grootste partij in Saramacca en dat zie je vandaag hier. De gemeenschap laat duidelijk merken dat ze al moe zijn van deze regering, die de afgelopen vijf jaren totaal niets heeft gedaan voor de bewoners hier’, meent Jogi. Hij zegt dat Saramacca op dezelfde punt is waar de Nieuw Front-regering haar had gelaten in 2010.
‘Er is in die vijf jaren geen vijf meter weg geasfalteerd, geen vijf kavels uitgegeven, geen vijf gebouwen neergezet.’ Volgens Jogi heeft de NDP steeds gevochten in Saramacca. ‘En daarop zit niemand te wachten. De mensen willen een regering die werkt voor hen.’ Tijdens de speeches ging de achterban vooral uit haar dak toen Santokhi sprak. Ook andere toppers van de partij, zoals Ganeshkumar Kandhai en Radjkumar Randjietsing, waren aanwezig bij de jaarafsluiting. Er werd tot diep in de nacht gefeest.

error: Kopiëren mag niet!