Girjasing : “Suriname sluit 2014 af met politieke crisis”

Suriname sluit het jaar af met een grote politieke crisis. Dat vindt VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing. Één van de dieptepunten van het jaar is dat het parlement het hele jaar door slecht heeft vergaderd. Door de uitzetting van de PL uit de coalitie is deze met een minderheid komen te zitten, die niet in staat is geweest om te zorgen voor quorum in het parlement. Verschillende huishoudelijke en openbare vergaderingen zijn steeds afgeblazen als gevolg hiervan. “Het parlement heeft een heel jaar slecht gefunctioneerd en dat is een dieptepunt voor Suriname. Er is sprake van politieke neergang en de democratie is in gevaar.” Volgens hem is Suriname van een rechtstaat veranderd in een machtsstaat. Ook de bemoeienis van het kabinet van de president bij politionele onderzoeken die gaande zijn bij NDP-toppers en loyalisten noemt Girjasing een dieptepunt voor Suriname. Als voorbeeld haalt hij aan de stopzetting van het onderzoek tegen Nocolaas Priesierie, voorzitter van de Baasa, tegen wie tientallen mensen aangifte hebben gedaan voor oplichting ten aanzien van gronden in Moengo. “Kijk maar naar het incident met de first lady Ingrid Bouterse-Waaldring, waar een politiefunctionaris buiten functie is gesteld alsof wet en recht niet gelden voor de first lady. Er is ook een militair buiten functie gesteld die de inbraak bij ex-minister Ramon Abrahams onderzocht. Kijk maar naar de gebeurtenissen rondom de raio-opleiding, allemaal duidelijk bewijzen dat wij in een machtsstaat leven”, aldus Girjasing. De sociale wetten die zijn aangenomen, maken de chaos in het land compleet, vindt Girjasing. De parlementariër verwacht in 2015 geen veranderingen. “We stevenen rechtstreeks de afgrond in en deze regering wil nog 5 jaren regeren”, merkt hij spottend op. “Op 25 mei 2015 zal het volk echter zelf beslissen of de zittende regering nog een kans verdient”, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!