Gangaram Panday : “Aantal politiemannen gedemotiveerd”

Ex-politieagent Keshopersad Gangaram Panday behoorde tot de personen die de jaarafsluiting van het Korps Politie Suriname bijwoonde. “Sinds mijn aantreden was heel goed gestemd met het korps. In de eerste lichting van 1981 zijn wij deel geweest van het goede werk dat in het korps tentoon werd gesteld. Men werkte naar de leefbaarheid en veiligheid. Dat was het geval tot enkele jaren terug”, zegt Gangaram Panday.
“U ziet het nu. Een aantal politiemannen is op dit moment gedemotiveerd wat de werkzaamheden en hun bevorderingen betreft. Een aantal politiemannen is niet bevorderd tot een naast hogere rang. Die geluiden heb ik zelf mogen waarnemen. Men is bij sportactiviteiten afgewezen om benoemd te worden tot een naast hogere rang. Ik vind dat er een beleid moet worden uitgestippeld.”
“Laat de mensen het gehele jaar door bewegen. Voordat de sporttesten worden gedaan, moeten de mensen de tools en de gelegenheid daartoe krijgen. Ze worden van de ene op de andere dag gemuteerd naar een andere locatie waardoor ze de gelegenheid niet krijgen om zich daarop voor te bereiden. Die ambtenaren gaan voor de groene tafel en ik denk dat ze succesvol uit de bus zullen komen”, aldus Panday.
Op 29 december 2014 hield het Korps Politie Suriname zijn jaar afsluiting. Bij deze gelegenheid zijn 320 politieambtenaren bevorderd tot een naast hogere rang.

error: Kopiëren mag niet!