Sharmila Kalidien-Mansaram: ‘Biza-minister houdt politieke Kersttoespraak’

Sharmila Kalidien-Mansaram beschuldigt minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken (Biza) van partijdigheid in zijn toespraak in verband met kerstfeest. Volgens Kalidien-Mansaram heeft Leilis het veel over politiek gehad tijdens zijn toespraak. Maar wat haar het meest stoort, is dat Leilis op de een of ander manier zegt dat NDP ook na de verkiezingen terugkeert in de regering. ‘Hoe kan minister Leilis partijpolitieke zaken aanhalen in een Kersttoespraak’, ergerde Kalidien-Mansaram zich in het tv-programma Yehi Paigam Hamara zondagochtend. ‘Het gaat bovendien om een minister die de organisatie van de verkiezingen in zijn portefeuille heeft.’
“Voor de regering geldt dat voor de afgelopen vier jaar, een periode van hard werken en inlossen van beloftes die zijn gedaan aan het volk. De regering ziet voor haar als taak weggelegd om te zorgen voor duurzame welvaart en welzijn, en zij gaat met man en macht werken om dat te verwezenlijken. Sociale programma’s voor financiële en immateriële ondersteuning, medische verzekering en een basispensioen, begeleiding, toegankelijkheid van onderwijs, maar ook huisvestingsinitiatieven zullen hiertoe een bijdrage leveren. Politieke tegenstanders en critici ten spijt, met de ondersteuning van de Surinaamse gemeenschap zullen wij doorgaan op de ingezette weg om dit mooi land, ons paradijs, naar het gewenste ontwikkelingsniveau te tillen. Na de take-off fase zijn wij momenteel in de fase van industriële rijping, de fase waarin de goud- en aardolie-industrie een cruciale rol zullen spelen, waar de productie van steenslag en andere mineralen maar ook de landbouw en visserij de nodige inkomsten zullen vergaren om het welvaartsniveau waar wij naar streven te kunnen bereiken. De kerstperiode aan het eind van dit jaar geeft ons de inspiratie om niet alleen het volgend jaar, maar ook de periode daarna, met vernieuwde kracht verder te werken aan de ontwikkeling van ons land. Wij grijpen deze periode aan en laten onze gedachten gaan over de richting waar wij naar toe willen, maar ook om de relatie met onze Schepper te verstevigen”, aldus enkele passages van de Kersttoespraak van Leilis. Echter haalt hij de NDP niet aan in zijn toespraak.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!