Islamitisch vuurwerk

Het hoeft geen betoog dat vuurwerk een creatie is van een geraffineerd handelsbrein. Elke handelaar in deze branche is zich hiervan bewust. In principe zijn wij, zo nu en dan, het spiegelbeeld van deze handelaar. Alleen vorm, omvang en tijd verschillen.
Vuurwerk bestaat uit kruit, papier en een lontje. Afhankelijk van de tijdgeest waarin men leeft, worden dienovereenkomstige toeters en belletjes erin verwerkt. Immers, deze handel moet ook doen aan marketing net zoals het gebeurt in de auto-industrie. In principe heb je een auto nodig om jezelf te verplaatsen. Het moet degelijk en veilig zijn. Heden ten dage is de auto meer een statussymbool aan het worden. Wij willen gezien worden in de grootste, ‘mooiste’ ( verzin het nog maar meer ) auto. En vooral beter dan die van onder andere de buurman. Ja, dan kunnen wij toch laten zien dat wij beter zijn en hebben direct onder andere onze huiselijke problemen ( die overigens iedereen heeft ) voor een tijdje netjes gecamoufleerd. Terug naar vuurwerk. Precies hetzelfde als bij de auto. De grootste pagara, de hardste knallers en alles wat heel veel ‘indruk’ kan maken op diegenen die nog net niet de lening konden afsluiten om vuurwerk te kopen. De grondvraag die een onvervuild brein zich direct stelt, is de noodzaak van vuurwerk.
Het is duidelijk dat er altijd maar een lachende partij is bij dit soort gecreëerde ‘noodzakelijke’ handel, namelijk de handel alleen! De letterlijk huilende partijen zijn er legio. Behalve een voor niets huilende portemonnee, is ook het vuurwerk kabaal ver boven het aantal decibel dat toegestaan is voor mens en dier. Kinderen, oudjes, dieren etc raken hiervan getraumatiseerd. De bond voor gepensioneerden kan hierbij een dankbare, niet financiële, taak vervullen. Terwijl de trommelvliezen van onder andere koeien en varkens bebloed open kunnen scheuren en onder andere hun reukorgaan danig wordt aangetast door vuurwerk, zwijgt men hierover in alle talen en vindt het lekker onzinniger om imposant te discussiëren over onder andere het gecreëerd vraagstuk over verdoofd slachten. Ook mis ik de inventarisatie van de schadelijke effecten die vuurwerk aan het milieu toebrengt. Velen ontnemen zichzelf ‘onbewust’ het basisrecht op leven en velen nemen ook bewust, onbewust het leven van anderen. Belangenorganisaties lijken effe niet te bestaan en hebben reeds een leuke smoes bedacht. Tja, de kosmos ( inclusief wij mensen ) moet een zware tol betalen bij het ‘feest’ van de biljoenen handel en van onder andere degenen die nood aan hebben om hun ego een boost te geven. Dit heeft niet veel te maken met politiek en beleid, maar wel met onze eigen moraal en ethiek!
Islam en vuurwerk
Het afschieten van vuurwerk is in de Islam, voor zover ik het kan afleiden, duidelijk en eenduidig verboden! Dit, omdat het onder andere jezelf, je medemens, de dieren, het milieu en de samenleving schaadt. De Islam predikt vrede en heeft dus niets te doen met kruit, verspilling en onnozelheid. Trouwens, het Islamitisch Nieuwjaar ( Muharram) was op 25 oktober 2014. Vele Imams en Islamitische leiders hadden het blijkbaar tijdens het Islamitisch Nieuwjaar te druk met onder andere hun politieke activiteiten. Hierdoor is het de meeste van hen niet gelukt het Islamitisch Nieuwjaar, conform de hun toebedeelde Islamitische verantwoordelijkheden, op adequate en gepaste wijze in te luiden. Is het misschien daarom, dat sommige moslims zichzelf een tweede kans gunnen op de laatste dag van december? Ik vraag Allah (swt) vergiffenis voor beide dwalende groepen. Wij vragen Allah (swt) ook leiding voor al degenen die bewust uit onwetendheid de schepping onrecht aan doen. Alsnog een gezegende Muharram met veel Islamitisch vuurwerk …zonder kruit!
Tip: Spoken, bakroe’s, egoïsten, tarantula’s en dergelijke verjaag je niet met vuurwerk, anders was vuurwerk nooit voorradig. Integendeel! Hun verdrijf je juist met het Islamitisch vuurwerk: vrede, gebed en reinheid.
N. Walie Taus

error: Kopiëren mag niet!