Gestoorde man steekt woning in brand

De politie van Geyersvlijt hield in het weekend een man aan op verdenking van brandstichting in zijn woning aan de Abonestraat. In de nacht van vrijdag omstreeks 00.05 uur werd de brand gemeld. De brandweer rukte uit maar toen zij op de brandlocatie aankwam stond het huis al in lichterlaaie. Inspecteur Ruben Dijks geeft aan dat de belendende panden ongedeerd zijn gebleven. De aangehouden verdachte bleek gordijnen in brand te hebben gestoken met als gevolg dat het pand is afgebrand. Vernomen wordt dat de brandstichter geestelijk labiel is. Hij was enige geleden opgenomen in het PSC-centrum. De buurtbewoners die het vuur zagen hebben alarm geslagen. Volgens inspecteur Dijks is het huis compleet door de brand verwoest. De verdachte was na de brand spoorloos. Hij werd achteraf aangehouden door de politie. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!